Reklama

I… po tłustym czwartku: najlepsze pączki w Warszawie były również na Mokotowie, w Sadyba Best Mall

To tu właśnie, w stoisku cukierni Lukullus, jak też w siedmiu innych miejscach Warszawy, gdzie ma ona swoje punkty sprzedaży, można było zjeść pączki najlepsze w Warszawie.

Zadecydowało tak jury „Gazety Stołecznej”, pod kierownictwem Macieja Nowaka, krytyka kulinarnego i teatralnego. W uzasadnieniu tego słodkiego wyroku czytamy: „Za ciasto, które ujmuje, za smak nadzienia, za piękną warstwę lukru. Nieco dyskusji budziła posypka z liofilizowanej maliny – dla jednych ciekawa, dla niektórych nieco pretensjonalna. Cena – 4,3 zł”.

A z czego zrobiony jest nagrodzony pączek? Cukiernia zdradza: z ciasta drożdżowego na maśle z Grajewa, bez sztucznych dodatków i konserwantów z jednym z trzech rodzajów nadzienia - konfiturą z róży damasceńskiej, domowymi powidłami ze śliwek lub cremeux z marakui z wanilią Bourbon z Madagaskaru.

I choć tłusty czwartek minął, to zbliża się weekend i stoiska Lukullusa nadal są oblężone. Na Mokotowie – w Centrum Handlowym Sadyba Best Mall.

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo iMokotow.pl




Reklama
Wróć do