
Chcesz zaskoczyć swoich gości wyszukanym daniem, ale nie masz czasu? To jest przepis dla Ciebie. Winogrono jest owocem bardzo słodkim, a zarazem niewątpliwie zdrowym. Wzmacnia również naszą odporoność i jest magazynem witamin. Ciekawą jego cechą jest również to, że świetnie pasuje do dań nie do końca słodkich. Poniżej przedstawimy właśnie taki przepis na skrzydełka z kurczaka w winogronach.
Aby przygotować danie wystarczy natrzeć mięso mieszanką świeżego tymianku, soli, pieprzu oraz startego czosnku i odstawić go do lodówki na ok. 30 min tak, aby nasiąkło aromatem i smakiem. W tym czasie należy dokładnie umyć winogrona (najlepiej wybrać odmianę bez pestek) i porozdzielać je. Skrzydełka wyciągamy z lodówki i wkładamy do piekarnika rozgrzanego wcześniej do 200 stopni i pieczemy przez 45 min. Na sam koniec wkładamy winogrona (nie rozcinając ich), tak by leżały blisko skrzydełek i puściły trochę sok. Upieczone skrzydełka najlepiej podawać z pieczonymi ziemniakami, gdyż makaron bądź ryż byłyby zbyt wodniste w tym przypadku.
Winogrona różnych odmian i w najniższych cenach wraz ze świeżymi skrzydełkami znajdziecie na ochockim Zieleniaku! Zapraszamy i życzymy smacznego!
Artykuł sponsorowany
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie