Reklama

Pora na pora!

22/05/2018 11:14

Chciałem Wam dzisiaj zaproponować lekkie danie  - zarówno pod względem przygotowania - jak i pod względem ilości kalorii. Osobiście uważam, że trzeba korzystać z całego bogactwa wiosny, która zawitała do nas w tym roku bardzo wcześnie.

Tym razem skorzystajmy z pora! Jego lekki a zarazem soczysty i jego cierpki smak bardzo dobrze podkreśla walory smakowe wielu dań, zwłaszcza rybnych. Z tego względu chciałem zaproponować Wam łatwy i szybki przepis. Będzie on pasował i na danie piątkowe (dla osób trzymających post w piątki), i na danie wysoce zdrowe i sycące.

Aby przygotować rybę z porem, będziemy potrzebować tylko kilku składników. Wszystkie te składniki w stanie bardzo świeżym znajdziemy na nowoczesnym rynku Zieleniak, gdzie każdy sprzedawca wyjątkowo dba o świeżość i naturalność swoich produktów. Będziemy potrzebować masła, dowolnej ryby (może być łosoś, ale najlepiej w tym daniu kombinować z rzadszymi rodzajami ryb), świeżej cytryny i jeszcze bardziej świeższego pora. Posiekane białe części pora szklimy na maśle, następnie odsuwamy go na bok patelni. Jeśli potrzeba, dodajemy jeszcze trochę masła i smażymy na nim filety ryby. Po usmażeniu rybę mieszamy z porem, polewamy sokiem z cytryny i wykładamy na talerz. Tak ułożoną rybę posypujemy świeżym zielonym porem i podajemy. Gotowe!

Artykuł sponsorowany

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo iMokotow.pl




Reklama
Wróć do