
Mokotówka to coś w rodzaju papieskiej wadowickiej kremówki. Powstało z okazji stulecia naszej dzielnicy i robi coraz większą furorę. Tworzy je cukiernia Walczak.
Cukiernia Walczak to jedna z najstarszych cukierni na Mokotowie. Nie ma wprawdzie 100 lat, jak Mokotów, ale zaliczyła w tym roku 61. A ponieważ – mimo swego wieku – jak mówią właściciele, jest to cukiernia żywa, więc zafundowała naszej dzielnicy firmowe ciastko, którym warto się zainteresować, myśląc o wigilijnym stole.
Mokotówka to ciemny biszkopt przełożony kremem budyniowym, wzbogaconym orzechami włoskimi i musem ze świeżych malin… I to tyle możemy się dowiedzieć, ponieważ dokładna receptura chroniona jest firmową tajemnicą. I nie ma się co dziwić, bo nasze dzielnicowe ciastko jest niezwykle smaczne i… w cenie innych ciastek – 4 zł za sztukę.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie